Creare site retea de socializare

O reţea de socializare este o reţea de prieteni, colegi sau alte contacte personale; este o comunitate de oameni care au interese comune şi care se folosesc de un site web sau de alte tehnologii pentru a-şi comunica unii altora informaţii; o reţea socială este, aşadar, un site sau un serviciu online care facilitează comunicarea.

O reţea socială permite interacţiunea directă între utilizatori; în randul membrilor activi pot fi înscrise firme, persoane publice, magazine etc, care vor să comunice mai bine cu fanii/ clienţii/ prietenii. Astfel, un portal de social networking este binevenit în a intermedia relaţiile de orice fel. Multe celebrităţi, de exemplu, îşi folosesc conturile de pe anumite reţele sociale ca pe pagina web personală.

De asemenea, reţelele sociale au puterea de a genera ceea ce specialiştii numesc “brand awareness”; acest lucru înseamnă că, pe masură ce devin tot mai populare, aceste reţele au ajuns să fie o bună platformă pentru publicitate, fidelizând clienţii/ fanii vechi şi sporind numărul de utilizatori noi. Reţelele sociale au şi un efect viral, căci o mulţime deja formată atrage o nouă mulţime; asta înseamnă că o retea socială poate creşte foarte repede.

Cere oferta