Cum alegem numele domeniului web?

Ai o deja o firma sau urmeaza sa-ti infiintezi una?

Atunci in mod sigur ai nevoie si de un site web, dar pana la crearea acestuia ai in primul rand nevoie de un domeniu web.

Ce este domeniul web?

„Un nume de domeniu reprezintă un șir de caractere care corespund unei adrese IP numerice aferente unei mașini de calcul (server) conectată permanent la Internet.”

Mai multe pe wikipedia.

Sau mai pe scurt: numele pe care viitorii tai clienti il vor tasta in bara de adrese a Browserului propriu pentru a te gasi in mediul online. De aceea este foarte important sa te gandesti foarte
bine inainte de achizitionarea lui.

Domeniul web este numele sub care clientii tai te vor recunoaste, te vor cauta, te vor recomanda prietenilor, prin urmare va trebui sa fie unul de impact, care sa reflecte activitatea si sa faca diferenta intre tine si concurenta.

Cateva aspecte de care ar trebui sa tii cont inainte de achizitionarea unui domeniu web:

a) Alege un nume de brand in detrimentului unui nume generic precum genefalse.ro

Brandul este cel care va ramane in mintea clientilor, te va evidentia in fata concurentei, iar cu o buna optimizare SEO vei aparea in mod sigur intre primele rezultate in motoarele de cautare.

b) Ai nevoie de un nume usor de retinut, scurt, usor de tastat, fara simboluri precum “ _ “ sau “-“ pentru a nu provoca confuzie printre cei care iti cauta site-ul

c) Alege extensia in functie de piata pe care vei dori sa intri (doar local .ro sau international .com), activitatea pe care o vei desfasura: organizatie non profit ( .org), blog (.blog) si lista poate continua.

d) Asigura-te ca denumirea aleasa nu este deja folosita si evita astfel o viitoare rebranduire

e) Fii inventiv! Nu te limita la denumiri uzuale, inventeaza cuvinte noi, cauta sinonime pentru activitatea ta, compune un cuvant din parte din silabele cuvintelor care descriu cel mai bine business-ul tau.

Aici nu ai limite, orice este permis atat timp cat esti original si vrei sa te diferentiezi de concurenta deja aflata pe piata.

Alegerea domeniului web este primul pas catre pozitionarea pe piata online de aceea trebuie facuta cu grija, analizata, testata printre cunoscuti pentru a lua cea mai buna decizie.

Echipa noastra te poate consilia oricand si te poate ajuta in parcurgerea tuturor etapelor de la gasirea numelui pentru domeniul web pana la constructia imaginii noului tau brand.

Leave a Comment

Cere oferta