Beneficiile unui blog intr-o afacere online

Orice afacere aflata la inceput de drum are nevoie de timp si efort sustinut pentru a creste si mai ales pentru a-si mentine clientii.

O practica destul de des intalnita este crearea unui blog si postarea zilnica, sau cel putin de 2 – 3 ori pe saptamana, de articole informative despre subiecte interesante.

Platforme creare blog

Puteti folosi platformele gratuite de la wordpress.com unde ai posibilitatea sa personalizezi aspectul blogului, sa distribui postarile in Social Media, sa vezi statistici cu numarul de vizitatori, ce postari sunt cele mai citite sursa, locatia, iar daca domeniul tau de activitate este vanzarea de produse se poate folosi modul WooCommerce care da posibilitatea creerii unui magazin online in care iti poti incarca produsele pentru vanzare.

O alta platforma este Medium, dezvoltata de fosti angajati Twitter si permite logarea direct cu contul de Twitter;

Platforma de la Google – Blogger sau platforma Tumblr.

Poti opta pentru oricare dintre ele in functie de preferintele pe care le ai. Sau poti oricand opta pentru un web developer care sa te ajute cu un site custom, pliat exact pe nevoile tale.

Care sunt beneficiile unui blog

Publicarea de continut ajuta la cresterea vizitatorilor pe blog, in special daca este distribuit si pe Social Media (Facebook in special).

Cresterea notorietatii unui brand, atat timp cat informatiile sunt utile, de calitate, corecte din punct de vedere gramatical si al continutului si aduc plus valoare

Postarile pe blog te ajuta sa iti promovezi serviciile / produsele, sa pui bazele unei relatii cu clientii si sa ajungi in final o autoritate in domeniul respectiv

Blog-ul va deveni mai vizibil in motoarele de cautare si pe Social Media.

In timp poti fideliza vizitatorii prin postarile de interes in functie de nisa pe care iti doresti sa intri si le poti castiga increderea.

Acestia vor aprecia postarile reale, scrise lejer, intr-un limbaj familiar, care descrie si parte din activitatea, din eventualul proces tehnologic, informatii din anumite domenii pe care le stapanesti foarte bine.

Cresterea vanzarilor blogging

Chiar daca intentia ta este de a-ti creste vanzarile pentru serviciile / produsele tale este important sa nu stresezi publicul citator cu reclame directe, cu postari care vor vizibil sa vanda.

Publicul trebuie mai intai castigat, fidelizat, convins ca pe blogul tau gaseste cele mai actuale informatii despre anumite subiecte clare si apoi adus in atentia lui, putin cate putin, si ceea ce doresti sa vinzi.

Echipa noastra iti poate furniza toate detaliile de care ai nevoie de la crearea unui blog, a unui site de prezentare sau magazine online, pana la optimizare SEO si promovarea online.

Cere oferta