Ce sunt #hastag-urile si cum le utilizam in Social Media

Hashtag-ul este un cuvant sau un grup de cuvinte precedate de un hash ( # ), utilitatea lui este de a grupa toate mesajele de pe un anumit subiect intr-o singura cautare in retelele de socializare.

#hashtag

In functie de reteaua Social Media exista cateva reguli in folosirea #hashtag-urilor:

a) Twitter a fost prima platforma care a folosit si consacrat hashtag-ul. Aici se vorbeste de regula celor 2 hashtag-uri de aur, daca se vor folosi mai multe se va considera spam. Este important sa-ti creezi propriile #hashtag-uri pentru a te diferentia de marea majoritate

b) Facebook – pentru a avea impactul dorit specialistii ne sfatuiesc sa folosim 2 max 3 hashtag-uri sugestive intr-o postare. Este important sa folosim cuvinte simple, usor de retinut si tastat, fara semne de punctuatie, daca folosim un grup de cuvinte acestea se vor scrie legat, fara spatiu, iar ca alternative poti scrie cu majuscula prima litera a fiecarui cuvant. Pentru a avea impactul dorit postarea trebuie sa fie publica.

c) Instagram – aceasta platforma de Social Media permite pana la 30 de #hashtag-uri, cu toate acestea studiile arata ca postarile care au in medie 11 # au cel mai bun impact si cele mai bune rezultate.

#Instagram

Instagram este #paradisulhashtag, peste 800 mln. de utilizatori activi le folosesc zilnic in postari si in comentarii. Intotdeauna foloseste hashtag-uri pe Instagram – vei obține o rata de interactiune cu 12.6% mai mare.

Acceseaza hashtags.org pentru a vedea ce hashtag-uri sunt populare la momentul actual.

Ca reguli generale, indiferent de platforma de Social Media, este important sa tinem cont de faptul ca ar trebui utilizate cuvinte simple, uzuale, de impact care sa ofere cititorului o imagine clara despre subiectul conversatiei.

De asemenea trebuie urmarit trend-ul, ca in orice domeniu si #hashtag-ul are cuvinte cheie care sunt de obicei centrate pe principalele subiecte importante ale lumii.

Utilizate in mod sistematic si inteligent, acest nou trend ne poate face cunoscut profilul de Social Media, ne poate aduce noi vizitatori si prin urmare si potentiali clienti.

Social media #

Hashtag-urile confera marcii mai multa expunere, astfel incat sa putem raspandi reclama despre produsul nostru unui public mai larg. In plus, atunci cand il folosim de mai multe ori pe canale diferite, oamenii isi vor aminti cu usurinta hashtag-ul.

La fel de important este sa nu abuzam de aceste instrumente pentru a nu crea imaginea de spam, de reclama agresiva.

Ele trebuie folosite cu moderatie, diversificate pentru a putea conecta propriul brand cu multe subiecte populare si vizibile.

Universul Social Media acapareaza din ce in ce mai mult teren, prin urmare este esential sa fim informati si sa profitam de fiecare trend pentru a ne face cunoscut business-ul, pentru a familiariza potentialii clienti cu serviciile si produsele noastre.

Echipa noastra va poate sprijini in crearea website-ului si promovarea lui online pe toateretelele de socializare.

#design94 #siteweb  #magazinonline

Leave a Comment

Cere oferta