Content marketing – importanta titlurilor

Cati dintre noi mai acordam atentie reclamelor de la TV sau celor stradale, reclame care au un mesaj general, se adreseaza tuturor si nimanui in special, pe care oricum nu le vedem pentru ca suntem cu telefonul in mana verificand email, mesaje sau continut pe Social Media.

De aceea, in prezent putem spune ca vanzarile si promovarea s-au mutat online, oricine are acces la internet si are un telefon smart sau un desktop isi cauta informatiile si produsele online.

Content Marketing – Public tinta

Prin urmare se naste o noua intrebare: cum fac cei cu magazinele online sa ajunga la publicul tinta, la cei care sunt cu adevarat interesati de produsele sau serviciile lor?

Raspunsul e simplu la prima vedere: prin content marketing pe Social Media si website-ul propriu si atentia la titlurile folosite.

Desi ideea este simpla, punerea in practica nu are o reteta unanim valabila si perfecta pentru toate tipurile de afaceri.

Pentru a folosi cat mai util partea de content marketing fiecare antreprenor trebuie sa isi cunoasca foarte bine publicul tinta, sa stie exact ce produse / servicii are la vanzare, care sunt beneficiile, prin ce se diferentiaza de concurenta, ce aduce nou, ce satisfactii vor avea potentialii cumparatori etc.

De cele mai multe ori aceste detalii nu sunt atat de bine constientizate, trasate si intervine intrebarea “eu cui si cum vand ca sa am incasari cat mai mari?”.

Asa cum am afirma deja, nu are nimeni o reteta care sa fie aplicata tuturor si prin magie sa vina clientii, dar sunt cateva elemente cheie de care trebuie sa tinem cont si care in final vor aduce si conversiile dorite.

Titlul in Content Marketing

In primul rand content marketing (sau continut care trebuie promovat) are nevoie de un titlu, un titlu care sa fie atragator, care sa ofere cititorului suficiente informatii cat sa-i starneasca curiozitatea si sa deschida link-ul pentru a citit articolul in intregime.

Sunt studii facute care arata ca 8 din 10 persoane nu considera un titlu suficient de atragator cat sa doreasca sa citeasca tot articolul.

In prezent functioneaza titlurile descriptive si conversationale, titlurile axate pe experienta persoanala, de exemplu “ Ce-am invatat despre vinuri dupa 3 luni petrecute in podgoriile din Franta?”, si titlurile clare, la obiect in concordanta cu continutul articolului.

In al doilea rand, foloseste titluri diferite in functie fiecare platforma de social media, foloseste titluri care sa atraga atentia, sa starneasca curiozitatea si partea emotionala, sa aduca plus valoare cititorului.

Pe platforma Linkedin se recomanda titlurile mai serioase, cu accent profesional, in timp ce pe Facebook ne putem juca cu titluri cu un limbaj mai lejer, mai familiar.

Conversii mai mari

Content marketing-ul poate face diferenta intre un magazin online cu rate mari de conversie si unul care nu atrage nici macar vizitatori pe site.

In prezent ne cautam singuri informatiile pe internet, citim, alegem si in functie de articolele care ne-au atras atentia si ne-au oferit raspunsurile de care aveam nevoie tinem minte denumirea site-ului si ulterior revenim la el ca sa vedem daca ne pot si furniza materialele/serviciile/produsele despre care ne-am informat in prealabil si ne-au convins ca de ele avem nevoie.

Echipa noastra va sta la dispozitie pentru mai multe detalii, pentru a va consilia in tot ce tine de content marketing si promovare online, oferindu-va servicii complete inclusiv dezvoltare site-uri web, magazine online si optimizare SEO.

Cere oferta