Tendinte web design UI si UX in 2019

Pe o piata concurentiala este vital sa tinem cont de tendinte si chiar sa anticipam nevoile clientilor si partenerilor. Tendintele in web design se schimba constant in functie de evolutia pietei de internet, de telefonie si chiar si de necesitatile si dorintele clientilor.

Ceea ce functiona in urma cu 3 -4 ani in mod sigur nu va mai aduce trafic si implicit nici vanzari in prezent. Este nevoie sa fim informati in mod constant si sa ne adaptam la cerintele pietei.

Care sunt tendintele in web design-ul anului 2019?

a) Trecerea la serverele de ultima generatie care sa permita stocarea unui volum mare de informatii, si incarcarea rapida a continului unui site

b) Adaptarea oricarui site web la dispozitivele mobile si tablete. Trendul in prezent fiind folosirea telefonului mobil mai mult si mai des decat desktopul sau laptopul, prin urmare un site responsive este un must-have

c) Site-ul bilingv cu versiune si in engleza aduce plus valoare si confera o nota de profesionalism si respect fata de potentiali clienti si parteneri de afaceri

d) Interactiunea proactiva mult mai mare cu vizitatorii: chat proactiv, chatBoti, pop-ups, notifications, etc Este important sa aflam direct de la vizitator ce doreste, ce are nevoie, ce nu ii place, ce ar dori diferit pentru a putea fi in mod constant la curent cu noutatile si dorintele clientilor nostri. Un vizitator nu este in mod obligatoriu si viitor client, daca acesta nu gaseste rapid ceea ce are nevoie, daca site-ul nu este suficient de atractiv si interactiv clientul va inchide pagina si va cauta la concurenta ceea ce nu a gasit la noi.

e) SEO de calitate – a trecut perioada in care setezi meta title, meta keywords si alte meta si Google iti plasa site-ul in topul rezultatelor, in prezent este nevoie de mai mult decat atat, este nevoie de cunostinte serioase de SEO pentru a putea sa te diferentiezi de concurenta, astfel ca site-urile web create de profesionisti vor avea cea mai mare rata de conversie.

f) Viteza de incarcare a unui site este cruciala. Intr-un prezent in care totul este in viteza, toti ne grabim, rabdarea nu mai este punctul nostru forte. Un web design gandit atent care sa nu incarce paginile importante cu continut media mare este un punct forte in fata concurentei, astfel vizitatorul nu are timpi morti de asteptare si gaseste rapid informatia de care are nevoie, iar daca doreste sa vizioneze o prezentare sau o galerie foto la rezolutie mare va accesa un link special si isi va asuma timpul de asteptare.

Tendintele in web design sunt in continua schimbare si este important sa apelam la specialisti informati care sa ne ajute sa ne gasim nisa, sa gasim cuvintele cheie utilizate de vizitatori, si sa avem un web site dinamic care sa atraga si sa fie in topul cautarilor.

Leave a Comment

Cere oferta