Metode de promovare magazin online

Intr-o lume concurentiala, cu un numar mare de magazine online cu produse similare sau chiar identice este din ce in ce mai greu sa te faci remarcat si sa -ti cresti numarul de clienti si incasarile.

Inainte de promovarea unui magazin online

Din fericire exista cateva modalitati testate si utile de promovare online care, utilizate corect si cu sprijin din partea specialistilor, iti pot aduce site-ul in prima pagina a motoarelor de cautare.

Inainte de a continua sa citesti acest articol iti recomandam sa parcurgi si articolele “de ce ai ajuns in faliment cu magazinul online” , “avantajele unui blog pentru magazinul online” si “importanta review-urilor pentru magazinul online”, dupa ce te asiguri ca nu repeti greselile cele mai frecvente si te-ai informat temeinic inainte de a – ti dezvolta afacerea poti trece si la partea de promovare online.

Metoda de promovare populare

a) Pasul cel mai important si care va aduce trafic a la long este optimizarea SEO (mai exact optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare – mai multe detalii tehnice in articolul “ghid practic optimizare SEO”).

Cu cat iti vei optimiza mai bine prezentarile de produse cu atat iti cresc sansele sa fii gasit mai rapid de clienti si sa te departajezi de concurenta.

b) Advertising prin Google Adwords

c) Publicarea de articole seo pe blog cu folosirea cuvintelor cheie vor produce in timp trafic organic.

Articolele pot fi despre produsele comercializate, despre tendinte in domeniul tau, despre petrecerea timpului liber etc

d) Social Media: este, inca, cea mai rapida modalitate de a te face cunoscut – detalii interesante poti citi si in articolul “Vizibilitatea magazinului online pe Facebook” si vei afla cum sa-ti construiesti pagina de Facebook pentru a atrage cat mai multi vizitatori.

La moda

Concursurile pe Facebook cu premii in produse de pe site sau oferirea de carduri cadou, vouchere etc, parteneriatul cu firme cu produse complementare pentru sprijin reciproc.

Reclamele pe Facebook pentru atragere de like-uri sau vizionari pe site, reclama foarte clar targetata pentru piata ta tinta.

Instagram si Pinterest sunt de asemenea canale social media unde iti poti promova  magazinul online.

Acest mix de marketing, folosit sistematic, va atrage in timp clientii catre site-ul tau.

Asa cum am afirmat si in alte articole, este nevoie de timp si buget alocate pentru a putea ajunge la rezultatele dorite.

Creare magazin online

Un magazin online nu va aduce profit din prima luna, dar poate ajunge foarte rentabil in timp daca ai timpul si resursele necesare sa investesti in el.

Oricand ai nevoie de consiliere sau informatii suplimentare nu ezita sa ne contactezi, echipa noastra iti sta la dispozitie cu cele mai noi detalii de promovare a magazinelor online in Social Media.

Cere oferta